Alexa Steele - The Forgotten Girls

Moi! Mikäs onkaan parempi tapa aloittaa uusi vuosi kuin kirjoittaa pitkästä aikaa kirja-arvostelua tänne bloginkin puolelle. Valitettavasti mun blogin Instagram-käyttäjä on jäänyt täydelliselle hiljaiselolle sen jälkeen kun aloin valmistautua Meksikoon lähtöön. Olen tosiaan ollut täällä jo yli viisi kuukautta ja jäljellä vähän päälle neljä. Heitin lukemisen ja muut harrastukset totaalisesti sivuun, koska halusin keskittyä elämään täällä, mutta lähiaikoina olen ehtinyt lukemaan yllättävän paljon, joten ajattelin, että nyt jos milloin voisi olla hyvä aika raahata itseni tällekin puolelle kirjoittelemaan. Mun suomen kieli on tosiaan hieman ruosteessa, joten pahoittelut siitä jo näin etukäteen. Kirjojakin olen päässyt lukemaan vain englanniksi ja espanjaksi, mikä ei sekään kauheasti tilannetta auta, mutta yritän tässä parhaani.

Resultado de imagen para alexa steele the forgotten girls

Alexa Steele - The Forgotten Girls
Amazon Digital Services, 2014

Ennen kuin päästään itse arvostelun pariin, olisi mun varmaankin parasta mainita, miksi ylipäätään päätin lukea tämän kirjan. Yritin vuoden vaihteessa saavuttaa lukutavoitteeni (40 kirjaa), minkä takia kävin haalimassa Kindleen muutamia alle 300 sivun dekkareita sekä trillereitä, joiden hinta oli ostohetkellä pyöreät nolla euroa. Tämä vaikutti alkujaan ihan mielenkiintoiselta teokselta, mutta lopullinen mielipiteeni saattaa olla hieman toinen.

Alexa Steelen kirja The Forgotten Girls on "Suburban Murders" -sarjan ensimmäinen osa, jossa lukija pääsee ensimmäistä kertaa tutustumaan rikosetsivä Bella DeFrancoon. Bella on hyvinkin tavainomainen etsivä siinä mielessä, että työ on hänen elämänsä keskipiste eikä muulle näytä löytyvän aikaa. Parisuhteensakin hän käytännössä menetti, koska ei ollut valmis viettämään tarpeeksi aikaa seurustelukumppaninsa kanssa. Kirjan päähenkilö ei ole erityisen mieleenjäävä ja itselläni oli vaikeuksia muodostaa henkilöstä oikein minkäänlaista mielipidettä, koska kirjan henkilöhahmot tuntuivat hyvin yksipuolisilta sekä tyhjiltä. Paino oli kokoajan huomattavasti enemmän itse rikokse kuin sitä tutkivissa etsivissä, joka on toisaalta ihan ymmärrettävää, mutta samalla harmittavaa. Itselläni on taipumusta tykätä enemmän trillereistä, joissa lukija pääsee kurkistamaan syvemmälle päähenkilön elämään sekä näkemään rikoksen kyseisen päähenkilön silmin.

Tässäkin kirjassa Steele selvästi yritti luoda DeFrancosta samaistuttavan naispäähenkilön, jonka ajatuksiin olisi helppo samaistua. DeFrancolla on hyvin vahva mielipide rikkaista eikä hän tunne kuuluvansa Greenvaleen, jonne hänet lähetetään tutkimaan elitistöön kuuluneen Joslyn Freedin murhaa. Hän ei kuitenkaan pääse tutkimaan tapausta yksin vaan hänen parikseen määrätään Jimmy "Mack" Menedez, jolla vihjaillaan olleen astetta pimeämpi tausta. Lukija ei kuitenkaan pääse tutustumaan tähän mysteeriseen henkilöön tarkemmin, koska hän ilmestyy kuvioihin aina silloin tällöin ilman sen ihmeellisempää tarkoitusta tai määränpäätä.

Kun aletaan puhumaan itse tapahtuneesta murhasta, tai itseasiassa murhista, alkaa kirja vaikuttaa enemmän huonolta tv-sarjan jaksolta. Ensimmäisenä tuli mieleen Law & Order: SVU enkä ole ensimmäinen enkä varmasti viimeinen, joka päättää verrata kirjaa tähän kyseiseen sarjaan. Rikkaan miehen vaimo murhataan ja tutkimuksien alkaessa selviää, että murhalla oli jotain tekemistä vähän aikaa taaksepäin itsemurhan tehneisiin nuoriin. En mene sen pidemmälle, jotta en totaalisesti tuhoa lukukokemusta, mikäli joku haluaa tähän kirjaan itse tarttua. Loppuratkaisu oli hyvinkin arvattavissa eikä se tullut ainakaan itselleni minkäänlaisena yllätyksenä.

Olin oikeastaan jopa hieman pettynyt tähän kirjaan enkä edes tiedä miksi. Ehkä ajattelin kirjan takakannen perusteella, että tämä voisi olla ihan mukava parin tunnin lukuprojekti. Loppujen lopuksi taisin kuluttaa tähän useamman päivän, koska en vain saanut otettua itseäni niskasta kiinni ja luettua tätä loppuun. En väitä, että The Forgotton Girls olisi täysin hirveää luettavaa, mutta kaikkien muiden trillereiden rinnalla, mitä olen tähän menessä lukenut, tämä vaikutti enemmänkin lukiolaisen äidinkielen kotitehtävältä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dylan Geick - Early Works

Leslie J. Nicholls - This Disunited Kingdom

J.M. Ilves - Viiden sormen harjoitus