Elämäupdate + Barcelonan reissu

Bonjour tout le monde ! Blogi on elellyt hiljaiseloaan nyt muutaman viikon ja tälle on ihan syynsä. Itselläni on tällä hetkellä lukuvuoden viimeinen viikko menossa enkä ole yksinkertaisesti löytänyt aikaa lukemiselle. Koulujutut painanut harvinaista enemmän päälle, koska enemmän tai vähemmän tahallisesti jätin kaikki tehtävät sekä kokeisiin lukemisen sun muun viimeisiin iltoihin. Pelkästään stressin määrä on jo itsessään pitänyt mut kaukana romaanien parista. Nyt kuitenkin huomenna käyn tekemässä viimeisen kokeen, jonka jälkeen mulla on jälleen kymmenen viikkoa aikaa kuluttaa niin paljon aikaa omien harrastuksieni parissa kuin suinkin haluan. Tiedossa on siis runsaasti lukemista, kuvailua, bloggaamista, painonnostoa sekä piirtämistä. Tätä on odotettu!

Halusin tässä välissä kuitenkin tulla hieman kirjoittelemaan tällekin puolelle ja kertomaan, mitä olen lähiaikoina puuhaillut, vaikkei tämä mikään lifestyleblogi ole. Antakaa siis jo näin etukäteen anteeksi blogin aiheen hetkeellisen muutoksen, kirjapostaukset palaavat taas kuvioihin tämän postauksen jälkeen kunhan saan jotain kirjoitettua.

Tähän loppuun vielä lyhyesti matkakuulumisia plus muutama kuva aina yhtä ihanasta Barcelonasta. Vietin kuun alussa 7-10.5 kolme yötä aivan Barcelonan sydämessä. Olin kyseisessä kaupungissa aikaisemminkin käynyt (kesä 2017), jonka takia matka oli enemmänkin kulttuuripainotteinen. Tällä kertaa ehdin jopa käymään Katalonian Kansallismuseossa, joka yllätti positiivisesti.

Barcelonasta ja Kataloniasta haluan yleisesti mainita muutaman jutun. Kaupunkina tuo on ehdottomasti oma suosikkini ja tällä hetkellä itselläni onkin suunnitteilla kesälle 2019 kielikurssimatka juurikin Barcelonaan. Kahdeksan viikkoa Espanjan lämmössä kieltä opiskellen. Kyllä kiitos! Muutenkin katalonialaiset ovat todella mukavia ja asiakaspalvelu on lähes joka paikassa loistavaa. Englannilla pärjää Barcelonan kaltaisessa kaupungissa ilman mitään ongelmaa, mutta katalonialaiset ja espanjalaiset ylipäätänsäkin arvostavat jopa sitä pienintä paikallisen kielen osaamista. Eli, mikäli olette sille suunnalle matkustamassa, kannattaa ehdottomasti kerrata perus tervehdykset sun muut espanjan perusteet.

Itse kävin yhtenä aamuna aamupalalla Passeig de Gracian tuntumassa pienessä churrokahvilassa, jossa tuoleja oli vain se kolme tämän pienen kahvilan seinää vasten. Paikalla oli kaksi vanhempaa naista lisäkseni, joiden viereen istuminen tällaiselta suomalaiselta, joka on tottunut saamaan sen oman tilan (only Finnish problems ja sillee), oli suhteellisen hankalaa. Istuin siinä kaikessa rauhassa nauttien churroja kuuman suklaan kera, kun toinen näistä naisista avasi keskustelun kysymällä, miten päiväni on alkanut. Shokki! Alkujärkytyksen jälkeen sain oikein mielenkiintoisen keskustelun rouvan kanssa aikaiseksi, vaikka oma espanjan taitoni onkin suhteellisen heikohko. Hän opetti vielä kaikenlisäksi pari sanaa katalonia kerrottuani hänelle laajasta kielitaidostani. Only in Spain, only in Spain.

Mutta tosiaa, Barcelona on aivan ihana kaupunki, joka näyttää parastaan alkuillasta siinä kuuden seitsemän aikaa ja siitä eteenpäin. Itse en La Ramblasin aluetta juurikaan arvosta enkä siellä viihdy, vaikka meidän hotelli olikin ihan kiven heiton päässä. Suosittelen siis lämpimästi kaikkia Barcelonassa vierailevia laajentamaan aluettaan hieman. Lähtekää tutkimaan kaupunkia ja käykää ydinkeskustan ulkopuolella, jossa espanjalainen kulttuuri tulee oikein kunnolla esille.

Nyt näiden jaarittelujen jälkeen toivotan kaikille hyvää loppuviikkoa. Palailaan taas pian kirja-aiheisten postauksien parissa!






Kommentit

  1. Hei, Tietokirjahaasteen päättymispäivä on tänään ja olen tekemässä koontia ensi viikolla. Jos olet lukenut joitakin teoksia ja haluat ne mukaan koontiin, ilmoitathan minulle tässä tai blogini haastepostauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muistutuksesta! Unohdin jo melkein kokonaan haasteen, mutta taisi tulla tarvittavat kirjat luettua. Palailen asiaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dylan Geick - Early Works

Leslie J. Nicholls - This Disunited Kingdom

J.M. Ilves - Viiden sormen harjoitus