Ruudun takana -esittelypostaus

Buenos días a todos. Kyselin tuossa jo jonkin aikaa sitten Intagramin puolella, että löytyisikö teiltä lukijoilta kiinnostusta vähän erilaista postausta kohtaan. En ole vielä kunnolla päässyt esittelemään itseäni bookstagramin tai blogimaailman puolella, joten here goes nothing. Minut löytää tosiaan Instagramin puolelta kolmelta eri käyttäjältä, niistä tärkein tietenkin bookstagram @casodellibros. Oma ig-tilini puolestaan on @venlauskali, jonne päivittelen enemmän tai vähemmän tosissani kuvia milloin mistäkin. Nykyään uudelleen käytössä myös vanha hevostilini @thedressagehorsey. Eli mikäli joku haluaa nähdä vähän lisää mun jokapäiväisestä elämästä, niin instan puolelle vaan!



Ja nyt, itse asiaan. En yhtään tiedä, mistä tällainenkin kannattaisi aloittaa, ehkä ihan perustiedoista. Olen siis 17-vuotias lukiolainen Raumalta. Lukion toinen vuosi parhaillaan käynnissä. Tällä hetkellä koulu sujuu jopa odotettua paremmin ja motivaatio on (ainakin toistaiseksi) suhteellisen korkealla. Olen aina kuulunut niinkutsuttuun "hikkeporukkaan", eli arvosanat pyörii kaikki siellä kahdeksan ja kymmenen välillä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Erityisen kiinnostunut olen aina ollut matemaattisista aineista, ihmisbiologiasta sekä kielistä. Ylivoimaiset lempi aineeni näin lukiossa ovat kemia, espanja sekä ranska. Biologia ei kouluaineena ole oikein se mun juttu, mutta pakko sitä on lukea, jos meinaa joskus lääketieteelliseen päästä. Josta päästäänkin seuraavaan, eli tulevaisuuden suunnitelmiin. 

Lukiossa tavoitteenani olisi kirjoittaa kahdeksan ainetta kolme kieltä plus äidinkieli, kaikki matemaattiset sekä biologia. Olen jo useamman vuoden haaveillut lääkärin urasta, jota kohti tälläkin hetkellä opiskelen. Toki myönnän olevani sen verran suuruudenhullu, että harkitsen vakavasti Barcelonan lääketieteelliseen hakemista, kunhan sen aika vähän vajaan kolmen vuoden päästä koittaa.

Espanjan kielen taitoani olen lähdössä parantamaan ensi vuoden elokuussa. Olen nimittäin lähdössä vuodeksi vaihto-oppilaaksi Meksikoon Youth for Understanding -järjestön kautta, jonne lähtö on 31.8.2019. Haaveilin joskus yläkoulun alussa vielä vaihtoon lähtemisestä, mutta yhdeksänneltä päästyäni päätin hylätä haaveen ja käydä lukion neljään vuoteen. Noh, toisin kävi. Kuluneen kesän aikana aloin katomaan päätöstäni niin paljon, että päätin tarttua tuumasta toimeen ja lähteä toteuttamaan uutta suunnitelmaani. Se olisi nyt sitten lukio kolmeen vuoteen ja ennen kirjoituksia vietän vuoden lätäkön toisella puolella täysin uudessa maassa tacoja syöden sekä uuteen kulttuuriin tutustuen. No puedo esperar!



Se siitä opiskelusta, siirrytäänpä asioissa eteenpäin! Vapaa-aikani kuluu yleensä hyvin hektisissä tunnelmissa, koska tekemistä on rästissä aivan liikaa. Harrastan lukemisen lisäksi painonnostoa sekä ratsastusta. Hevosharrastuksen aloitin vastikään uudelleen ja se vie jo nyt useita tunteja viikosta. En enää harrasta niinkään tavoitteellisesti kumpaakaan lajeista vaan ihan omaksi iloksi. Myös yksi syy kilpailuhaaveiden hylkäämiseen on tuleva vaihto. Ei ole järkeä treenata itseään kilpailukuntoon, jos tietää ehtivänsä vain muutamat kisat sekä lähtevänsä vuodeksi pois. Tavoitteita toki on, mutta tällä hetkellä ne ei ole korkealla.

Jos en ole treeneissä tai tallilla, opiskelen, kudon villasukkia, piirrän, luen tai vietän aikaa kavereideni kanssa. Tekemistä on siis paljon, minkä takia jatkuva ajanpuutteeni on varmaan tässä kohdassa ihan ymmärrettävää. 

En yhtään tiedä, miten tätä esittelyä voisi jatkaa järkevästi, joten listaan tähän loppuun vaan läjän todella hatusta revittyjä faktoja itsestäni. Nauttikaa!

  • Myönnän olevani kahviaddikti, päivä ei lähde käyntiin ilman kupillista mustaa kahvia.
  • Omistan viharakkaussuhteen fysiikkaa kohtaan. Kouluaine ei nappaa ollenkaan, mutta kvanttifysiikka on todella mielenkiintoista ja tykkään muutenkin lukea paljon erilaisia fysiikkaan liittyviä julkaisuja.
  • Mikäli pääsen lääketieteelliseen, haluaisin erikoistua neurokirurgiksi.
  • Vihaan talvea, mutta rakastan pimeitä iltoja, jolloin saa jäädä sisälle, sytyttää muutaman kynttilän ja viettää rauhallisen koti-illan hyvän kirjan parissa.
  • Olen ehdottomasti autoihminen, mutta haluaisin jossain vaiheessa omistaa Kawasaki Ninjan. Moottoripyörät vaan on se juttu.
  • Vaikka olen suhteellisen hyvä koulussa, mun asenteen ja käyttäytymisen perusteella voisi luulla jotain ihan muuta (hups).
  • Rakastan korkokenkiä ja mut saattaa nähdä nykyäänkin koulun käytävillä 11cm piikkikoroilla.
  • Haluaisin aloittaa jossain vaiheessa vapaaottelun.
  • Myönnän katsovani aivan liikaa rikossarjoja! Suosikkeja ovat mm. Hannibal, Mary Kills People, NCIS, La Mante, La Casa De Las Flores, Designated Survivor, Lie to Me...
  • Omistan lievästi sanottuna hämmentävän musiikkimaun, josta esimerkkinä alla oleva juurikin tätä postausta varten tehty soittolista.



Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ja mun mielestä näihin tunnelmiin on hyvä jättää tämä postaus. Palaillaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dylan Geick - Early Works

Leslie J. Nicholls - This Disunited Kingdom

J.M. Ilves - Viiden sormen harjoitus