Huhtikuun luetut

Moi! Olen postaillut lähiaikoina todella paljon, mutta mikäs tässä kun kerrankin löytyy motivaatiota sekä aikaa kirjoitella. Muutenkin nyt huhtikuun aikana olen ehtinyt lukemaan enemmän kuin aikaisemmin tänä vuonna. Kirjasaldoksi tuli 14 kirjaa, mikä on huomattavasti enemmän kuin normaalisti. Yleensä saan juuri ja juuri luettua sen viisi kirjaa kuukaudessa. Kaikista en ole ehtinyt vielä kirja-arvostelua blogin puolelle kirjoittamaan, mutta jokaisesta löytyy lyhyt englannin kielinen arvostelu Goodreadsin puolelta. Ajattelin nyt kuitenkin koota kaikki kirjat tähän yhteen postaukseen muutaman sanan mielipiteen, pohdinnan, kommentin sun muun kera, miksi kukin niitä haluaakaan kutsua. Oletko lukenut joitain listatuista kirjoista? Mitä mieltä olit?


Dylan Geick - Early Works (kuukauden suosikki)
Runokokoelma, joka sisältää 12 runoa, jotka kirjan kirjoittaja Dylan Geick on kirjoittanut lukioaikoina. Pidin tästä teoksesta todella paljon sen massasta erottuvan tyylin sekä kekseliäisyyden ansiosta. 

J.K. Rowling - Fantastic Beasts and Where to Find Them - The Original Screenplay
Elokuvana tämä oli todella hyvä, joten itse elokuvakäsikirjoituskin ylsi samalle tasolle. 

Leif G.W. Persson - Edunsaajat
Ensimmäinen Perssonin kirja, jonka luen. Ei kuulu suosikkeihini, mutta kuitenkin hyvä kirja. Tämän tyyli eroaa huomattavasti nykypäivän dekkareista, joten vaihtelua kaivattaessa Edunsaajat voisi olla hyvä valinta.


Samuel Bjork - yölintu
Tätä dekkaria mainostettiin tuossa vuoden vaihteessa oikein urakalla ja sain kuin sainkin aikaiseksi tarttua siihen. Bjorkin tapa kertoa tapahtumia on sujuvaa ja itse juonen mukaansatempaavuus sekä nopeatempoinen tahti tekivät tästä nopean luettavan. Tykkäsin!

Samuel Bjork - minä matkustan yksin
Tämän vuoden luetuista ehdoton dekkarisuosikki tähän mennessä. Sivuja tässä oli ihan kiitettävästi, mutta siitä huolimatta onnistuin lukemaan tämän yhdessä illassa. Tämä olikin yksi niistä kirjoista, jota ei vain yksinkertaisesti voi laskea käsistään.

Helenä Petäistö - Ranska, Macron ja minä
En edes tiedä, mitä tästä pitäisi sanoa. Sisällöltään todella kattava sekä informoiva katsaus Ranskan politiikkaan sekä itse Macroniin, tämän elämään, toimintamalleihin ja tavoitteisiin. Kuitenkaan Petäistön toimittajatyylinen kirjoittaminen ei tehnyt itse teokselle eikä sen sisällölle oikeutta.





Douglas Preston & Lincoln Child - Reliquary
Pendergast-sarjan toinen osa, joka jatkoi Relicin asettelusta. Tämä oli nopeasti luettu, mutta ei kuitenkaan yltänyt edeltäjänsä tasolle. Nämä sarjan ensimmäiset teokset muistuttavat tyyliltään hieman Kingin teoksia, joista ei aidontuntuista kauhua puutu.

Alex Gino - George
George on yksi niistä tarinoista, jonka jokaisen tulisi lukea. Kirjan löytää lastenkirjaksi listattuna, mutta se ei kuitekaan tarkoita, etteikö tämä koskettaisi yhtä paljon aikuisia kuin lapsiakin. Transsukupuolisista kirjoitetaan hyvin vähän ja usein ei niin kauhean hyvin. Tämä on kuitenkin teoksena koskettava sekä silmiä avaava.

Johnny B. Truant- You Are Dying, and Your World is a Lie
Todella lyhyt, mutta ajatuksia herättävä teos, jonka luin tuossa yksi ilta.



Richard Gardner - Deadly Partnership
Sain arvostelukopion kirjailijalta enkä joutunut pettymään. Deadly Partnership ei myöskään yltänyt suosikkeihini, mutta oli ehdottomasti lukemisen arvoinen. Kokonaisuutena tarina oli juuri sellainen, jollaista ei yleensä löydä.

Rodd Clark - Rubble and the Wreckage
Tästä sain myös arvostelukopion ja voin sanoa, etten ole pariin vuoteen lukenut mitään näin huonoa. Kirjoitustyyli oli todella tavallinen, paikoittain jopa liian yksinkertainen. Tekstiä lukiessani itselleni tuli juuri sellainen fiilis, että käytännössä kuka tahansa voisi tuottaa vastaavanlaista tekstiä. Muutenkin juoni tuntui todella epäuskottavalta, ja henkilöhahmot eivät erottuneet edukseen ja tuntuivat lukijan näkökulmasta todella kaukaisilta.

Gard Sveen - Verikarkelot
Jälleen yksi pari tuntia vienyt kirja, joka oli suhteellisen perusdekkari. Itse olen aina tykännyt lukea kulteista kertovia kirjoja, mikä onkin syy siihen, miksi tästäkin tykkäsin odotettua enemmän.


Peter May - Poikkeuksellisia ihmisiä
Yksi tämän kuukauden positiivisista yllätyksistä! Hyvällä tavalla erilainen trilleri, joka osui ja upposi heti ensimmäisten lukujen aikana. Koitankin mahdollisimman pian lukea sarjan toisenkin osan, mikäli saan sen jostain käsiini. Suosittelen!

Ed James - The Hope That Kills 
Teoksena ei kovinkaan mieleenpainuva, mutta kuitenkin viihdyttävää luettavaa. Vahva sarjan aloitus, vaikka tästä ei juurikaan mitään muistikaa itselläni tätä postausta kirjoittaessani ole. Seuraava osaa löytyykin jo Kindleen ladattuna. Saa nähdä, koska jaksan tarttua siihen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dylan Geick - Early Works

Stephen King - The Outsider

Ruudun takana -esittelypostaus