Dewey's Readathon 28.4 päivityksiä & luetut


Moi! Osallistuin eilen Deweysin 24 tunnun lukumaratoniin ja kirjoitin sen aikana vähän fiiliksiä tänne blogin puolelle. Oli kyllä kiva taas pitkästä aikaa keskittyä pelkästään lukemiseen sekä lukea isomman yhteisön kanssa. Lukemistani kirjoista tulee aikanaan arvostelut myös blogin puolelle. Kirjoitan ne mahdollisimman pian ja julkaisen sitten, kun parhaaksi näen. Mutta pitemmittä puheitta niihin päivityksiin...:


Lauantai

Klo. 15.00 ~ Let us begin!
Spotifysta taustalle soimaan French Hits Top 50 ja lukeminen voi alkaa. Ensimmäiseksi kirjaksi valitsin Gard Sveenin Verikarkelot, jonka varta vasten kävin eilen kirjastosta hakemassa. Tämä kirja on tullut lähiaikoina vastaan niin Instagramin puollella kuin blogeissakin, minkä takia halusin sen itsekin mahdollisimman nopeasti luettavakseni. Katsotaan, onko tämä nyt sitten kaiken odottamisen arvoinen.

Kesken mulla on tällä hetkellä muutama englannin kielinen e-kirja, mutta ne saa jäädä nyt sivuun enkä todennäköisesti tule niitä maratonin aikana lukemaan. Ensi viikolla sitten takaisin niiden pariin.

Klo. 18.16 ~ Yay! Yksi kirja luettu
Gard Sveen Verikarkelut luettu! Goodreads arvosteluun pääset tästä. Oli yllätävän hyvä kirja, vaikka hieman skeptisissä tunnelmissa lähdin sitä lukemaan. Seuraavana vuorossa on Peter Mayn Poikkeuksellisia ihmisiä, joka onkin odottanut vuoroaan viime syksyn kirjamessuilta asti. Ensin kuitenkin pieni lukutauko välipalan teon merkeissä.

Sivuja luettu: 254
Kirjoja luettu: 1

Klo 21.37
Päivällinen syöty espanjalaisittain, eli paljon normaalia myöhempään. Nyt mennään noin puolessa välissä Peter Mayn trilleriä. Toistaiseksi tämä vaikuttaa todella hyvältä kirjalta vaikkakin aavistuksen liian hidastempoiselta näin alkuun.

Sunnuntai

Klo. 0.17 I'm tired
Olen koko illan lukenut, somettanut, lukenut, somettanut jne... Pieniä keskeytyksiä ollut lukemisesta, kiitos Playlist Orlandon sekä Dylan Geickin. Pakkohan ne Snapchat päivitykset on aina katsoa. Kuitenkin, Poikkeuksellisia ihmisiä nyt luettua ja pikapuolin siirryn seuraavaan kirjaan, joka on Conn Iggulden Ruusujen sota. Ostin kyseisen sarjan kokonaisuudessaan jo viime syksynä enkä ole vielä edes lukenut ensimmäistä kirjaa. Nyt olisi vissiin korkea aikaa tarttua tuohon ensimmäiseen osaan, Myrskylintuun.

Sivuja luettu: 667
Kirjoja luettu: 2

Klo. 1.49 Stormbird is boring
Myrskylintu aloitettu, mutta lukunopeus ei ole ylistettävä tällä hetkellä. Luen vielä pari sivua, minkä jälkeen täytyy varmaankin mennä nukkumaan. Treenit tiedossa huomenna enkä ehkä kuitenkaan viitsi mennä pariksi tunniksi nostamaan painoja samoilla silmillä.

Klo. 9.58 I don't usually wake up this early
Aamupala valmis ja nyt takaisin kirjan pariin. Myrskylintu ei jotenkaan napannut, joten laitan sen sivuun ja jatkan seuraavaksi Ed Jamesin The Hope That Kills parissa. Lukuaikaa olisi jäljellä vielä melkein se viisi tuntia, mutta katsoo nyt kuinka paljon jaksan vielä lukea. 1000 sivua olisi tavoite, eikä siitä tämän kirjan jälkeen muuttuisi kuin kymmenkunta sivuja.

Klo. 12.26
The Hope That Kills taputeltu. Suhteellisen nopeatempoinen perusdekkari, DI Frenchurch -sarjan ensimmäinen osa. Aion ehdottomasti lukea loputkin osat jossain vaiheessa. Lukuaikaa taitaapi olla vielä jäljellä noin 2,5 tuntia. Pieni tauko tässä välissä ja maratonin taidan lopettaa Michael Wolffin teoksen Fire and Fury parissa.

Sivuja luettu: 1025
Kirjoja luettu: 3

Klo. 13.53 Politics, politics, politics...
Muutama sivu Fire and Furysta luettu, mutta nyt taitaa maratooni loppua mun osalta, ellen sitten lounaan jälkeen innostu lukemaan Lehtolaisen Turmanluotia. Goodreadsiin kirjoitin jo lyhyen arvostelun kirjasta Poikkeuksellisia ihmisiä. Huomasin myös, että olen yhden kirjan edelle Goodreadsin lukuhaastetta (60 kirjaa vuoden 2018 aikana), ehkä mulla on vielä mahdollisuus saavuttaa toi tavoite. Näyttää ainakin lupaavalta.

Klo. 15.14 It's over
Ehdottomasti paras lukumaraton johon olen tähän mennessä osallistunut. Harmittaa näin jälkeenpäin kirjavalinnat, ei ollut parhaat mahdolliset kirjat. Nyt lupaankin itselleni, että ensi kerralla luen sellaisia teoksia, joiden lukemista oikeasti odotan innolla. Olisi ehkä kannattanut valita tutunpia kirjailijoita, jotta mielenkiinto olisi pysynyt lukemisessa koko tapahtuman ajan.

Seuraava Dewey's 24 hour readathon tulee ensi syksynä, näillä näkymin lokakuussa. Sitä odotellessa!

Tässä vielä yhteenveto luetuista kirjoista:

  1. Gard Sveen - Verikarkelot, 256 sivua
  2. Peter May - Poikkeuksellisia ihmisiä, 411 sivua
  3. Ed James - The Hope That Kills, 358  sivua
  4. + Leena Lehtolainen - Turmanluoti, 34 sivua

Tunteja: noin 15/16
Kirjoja: 3
Sivuja: 1059

Mikäli joku haluaa jo nyt lukea arvosteluja näistä luetuista kirjoista, löytyvät ne kaikki englanniksi Goodreadsista. Laitan linkit alle.



Osallistuitko sinä Deweysin lukumaratoniin tällä kerralla? Miten sujui?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Dylan Geick - Early Works

Leslie J. Nicholls - This Disunited Kingdom

J.M. Ilves - Viiden sormen harjoitus